Felhasználónév:

Jelszó:

Új jelszó kérés / Segítség
Főoldal Gyermekvédelem Ifjúságvédelem Alkohol Rehabilitáció Idősgondozás Nyomda Karitász További Tevékenységek

Munkatársak


-Benyes Rita 

2002-ben a Pécsi Tudományegyetemen szereztem szociálpolitikus végzettséget. Azóta tartós munkanélküliekkel dolgoztam munkaerő-piaci tanácsadóként és a pécsi Nők Átmeneti Szállásán, valamint a szervezet lakhatási programjában hajléktalan kliensekkel. Ezt követően a megyei módszertani intézménynél módszertani feladatokat láttam el, jelenleg a regionális módszertani intézménynél is alkalmazásban állok. Önkéntes munkában egy egyesület létrehozásában is részt vettem. 

Hosszas előkészítés után 2008 januárjára végső engedélyt kaptunk, hogy Pécsett a Reménység Alapítvány fenntartásában létrehozzunk és működtessük a "Bázis" Szenvedélybetegek Közösségi Ellátását szenvedélybeteg személyek és hozzátartozóik számára, ahol közösségi koordinátorként dolgozom. Szeretném munkámat az alábbi gondolatok mentén végezni: 

Valljuk, hogy a szenvedélybetegség - legyen az bármilyen formájú - az érintett egyéni tragédiáján túl a környezete, családja életét generációkon át mérgezi. "Hiszünk az ember egyéni értékének elvitathatatlanságában és abban, hogy amint az egyén értékeit, képességeit újra felfedezi és birtokba veszi, megnő az igénye és képessége, hogy sorsának alakítójává váljék és visszatérjen közösségébe és a társadalomba." 

A lap tetejére


- Horváth Tibor
 

Szenvedélybetegekkel való munkatapasztalataimat egy drogrehabilitációs otthonban szereztem, mely intézmény szenvedélybeteg, kábítószer-, és játékfüggők, illetve alkoholbetegek rehabilitációjával foglalkozik. Az otthon a terápiás közösségi elvek alapján működik, ami nagy hangsúlyt helyez az önsegítés elvére és a felépülésre élethosszig tartó folyamatként tekint. A "Betegség koncepció" csoport sarokköve ennek a terápiás felfogásnak, melynek felépítésében és vezetésében is szerepet vállalok. Továbbá az intézmény előgondozó tevékenységében is részt veszek.

A függőségekről vallott felfogásomban és elkötelezettségemben meghatározóak saját élményű tapasztalataim, magam is talpra állt szenvedélybeteg vagyok. 

Dolgozom még más szervezetek alkalmazásában börtönbe került szenvedélybeteg fiatalokkal és felnőtt korú fogvatatottakkal, ill. hajléktalan személyekkel. 

2008 elejétől Pécsett a Reménység Alapítvány fenntartásában hoztuk létre és működtetjük a "Bázis" Szenvedélybetegek Közösségi Ellátását, addiktológiai rehabilitációs szolgálatként szenvedélybeteg személyek és hozzátartozóik számára, melyben közösségi munkatársként dolgozom. 

A szenvedélybetegekkel végzett munkámban alkalmazott szemlélet alapja a betegség-elv, amely kimondja, hogy a kémiai és viselkedési függőségek gyógyíthatatlan, progresszív és halálos betegségek, ám az absztinencia megtartásával elsajátítható annak képessége, hogy hogyan lehet a betegséggel konstruktívan együtt élni, azt tünetmentesen tartani. 

A lap tetejére


- Futár Balázs
 

Húsz éve folyamatosan csapatban dolgozom, jó a helyzetfelismerésem, azonnali, kreatív döntéseket hozok. Magammal szemben maximalista vagyok, másokkal szemben kitűnő empátiás érzékkel bírok. Szeretek csapatban dolgozni és az emberek szeretnek velem egy csapatban dolgozni. Magamat leginkább mások mögé helyezem a prioritási listán. Szenvedélybetegekkel kapcsolatos munkatapasztalataimat egy drogrehabilitációs intézményben szereztem, mely intézmény rehabilitációs repertoárjában szinte mindenfajta kémiai és viselkedéses függőség szerepelt. Függőséggel kapcsolatos felfogásomban saját élményű tapasztalataim, amik döntő helyet foglalnak el, én magam is felépülőben lévő, talpraállt szenvedélybeteg vagyok. 

Dolgoztam és dolgozom is más szervezet alkalmazásában, értelmi sérült fiatal felnőttek nappali foglalkoztatásában és jómagam is részt vettem a nemzetközi First People program magyarországi meghonosításában. Ennek az egyesületnek a titkára is vagyok. A programmal kapcsolatos képzésen 2008 márciusában vettem részt, melyet német, gyakorló és képzett kollégáink tartottak. 

Dolgoztam még az Európai Önkéntes Szolgálat (European volunteer service) koordinátor-helyetteseként. Itt alapító tagja voltam az "ÉLMÉNYPEDAGÓGIAI SZAKMAI CSOPORT"- nak, ezen belül a jutalmazás alapú "Kávézó Projekt"- et vezettem. 

Szervezője és koordinátora voltam a 2008-as "SZIGET-FESZTIVÁL"-on működő "CIVIL-SZIGET" szárnyai alatt futó "ABILITY-PARK" nevű rendezvényhalmaznak, mely értelmi sérült fiatalok képességeinek bemutatását tűzte ki céljául, a "SZIGET" lakóinak bevonásával. A papírműhely egyik vezetője voltam, ahol értelmi sérült fiatalokkal dolgoztam együtt. 

Aktívan részt vettem a "BOHÓCDOKTOROK" nevű program lebonyolításában, magam is aktív résztvevője voltam a foglalkozásnak. 

Alapítója voltam a török "ANADOLU UNYVERSITY"-től átvett "BODY PERCUSSION-TESTZENE" nevű zenei fejlesztő programnak.
Művészetterápiás csoportokon való részvételem után autodidakta módon fejlesztettem magam a festészet és a szobrászat terén.
2008 Szeptemberétől dolgozom a Reménység Alapítvány fenntartásában működő "Bázis" Addiktológiai Közösségi Szolgálatnál, melynek munkájában közösségi gondozóként veszek részt. Emellett különböző csoportokat vezetek (relapszus prevenció, kreatív csoport), melyek elsődleges célja a kliensek közösségbe vonása, és a józan élethez fűződő magatartásformák, életvezetési stílusok megismerése, megtanulása.  
A lap tetejére