Felhasználónév:

Jelszó:

Új jelszó kérés / Segítség
Főoldal Gyermekvédelem Ifjúságvédelem Alkohol Rehabilitáció Idősgondozás Nyomda Karitász További Tevékenységek

Reménység Családok Átmeneti Otthona

"Annak segítünk, akinek szüksége van rá!"

"Addig segítünk, amíg szüksége van rá!"

 

Kedves Érdeklődő, Látogató!

A Reménység Családok Átmeneti Otthona - anyaotthon - megszakítás nélküli munkarend kep03.jpgszerint - 24 órában - működő családok átmeneti otthona, bentlakásos intézmény, ahol az otthontalanná váló szülő - kérelmére - együttesen helyezhető el gyermekével, ha az elhelyezés hiányában lakhatásuk nem lenne biztosított, és a gyermeket emiatt el kellene választani szülőjétől.

Az Átmeneti Otthon - anyaotthon - húsz felnőtt és gyermek együttes ellátását biztosítja. Az Átmeneti Otthon kérelmükre befogadja a válsághelyzetben lévő, bántalmazott vagy várandós anyákat, illetve a szülészetről kikerülő anyát és gyermekét. A bekerülés feltétele a személyes írásbeli kérelmen túl - ehhez segítséget adunk itt- a család állandó lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti családgondozó (családsegítő központ / gyermekjóléti szolgálat / jegyző) ajánlása, melyet nyomtatványon ide kattintva is letölthetnek.

Az Átmeneti belso-009.jpgOtthon - anyaotthon - segítséget kíván nyújtani a szülőnek gyermeke teljes körű ellátásához, gondozásához-neveléséhez, továbbá csoportfoglalkozások keretében olyan nevelési és életvezetési elveket kíván átadni, amelyek segítséget jelenthetnek az újbóli önállósulás felévezető úton. A szülőknek az ellátás mellett szükség szerint jogi, pszichológiai és mentálhigiénés segítséget nyújtunk. Az Otthon kapcsolatot tart a családsegítő központtal abból a célból, hogy a család mihamarabb albérlethez, önálló lakhatáshoz jusson.

Az ellátás időtartama az alapjául szolgáló ok fennállásáig, de legfeljebb tizenkét hónapig tart. Az elhelyezés - a szülő kérelmére - hat hónappal, szükség esetén a tanítási év végéig meghosszabbítható. Az ellátás formájára, módjára, mértékére vonatkozóan az ellátást nyújtó és az ellátást igénybe vevő megállapodást köt.

Bánhidi Tibor, a működtető Reménység Alapítvány szakmai vezető irányítása alatt három gyermekfelügyelő, két családgondozó munkatárs segíti az otthon működését. Az épületben hét szoba - a földszinten kettő, az emeleten öt -, továbbá két fürdőszoba, konyha, étkező, társalgó, mosókonyha, kamra, egy tusoló, két WC üzemel. Minden két szobára külön hűtőszekrényt biztosítunk, az étkezőben pedig szobánként egy-egy zárható, száraz-élelem elhelyezésére szolgáló szekrényt helyeztünk el.

 


 

A lap tetejére