Várja Önt is az Idősek Otthona!

 

 
– Fél az öregedéssel együtt járó kiszolgáltatottságtól?
– Magányosnak érzi magát?
– Folyamatos gondozásra szoruló ember van a családban?
– Megnyugtató, szakszerű és lelkiismeretes  elhelyezésre vágyik?

– 56 férőhely, új épület
– 2 ágyas, fürdőszobás lakrészek
IMG_20140521_164318_11
– akadálymentes közlekedés
– egészségi állapotnak megfelelő ellátás
– családias, barátságos környezet
– tápláló, egészséges étrend

– 24 órás gondozás
– orvosi ellátás
– közösségi programok kialakítása
– keresztény értékek
– ünnepségek, kikapcsolódás
– személyes lelkigondozás

A Reménység Idősek Otthona dolgozói között képzett lelkigondozók is vannak, lehetőség van négyszemközti beszélgetésre az imaszobában, bibliakörre vagy az egyedüli elcsendesedésre, vallásgyakorlásra. Az otthon szellemiségét a keresztény értékek határozzák meg, de feltétlenül tiszteletben tartjuk a nem vallásos lakóink nézeteit, értékeit is.


Az Idősek Otthona Nágocson, Somogy megyében található, Tabtól 15 km-re, Kaposvártól 45 km, Siófoktól pedig 40 km-re.


Az épület egy új, földszintes, teljesen akadálymentes, szép, csendes, de inger gazdag környezetben található. 56 férőhellyel, 2 ágyas, fürdőszobás lakrészekkel várjuk idős embertársainkat, akik eddigi otthonukban már nem képesek ellátni magukat, vagy félnek az öregedéssel együtt járó fizikai kiszolgáltatottságtól, magánytól. Nyitottak vagyunk házaspárok, és azok befogadására is, akik hozzátartozóik folyamatos gondozására szorulnak demencia vagy egyéb visszafordíthatatlan leépülés miatt. Elhatározásunk, hogy Intézményünk nemcsak nevében, hanem a szó mélyebb értelmében is otthont adjon az időseknek.


A mai világban szinte minden a fiatalság kultuszát hirdeti. A média, a reklámok és gyakran az egészségügy is úgy mutatja be az embereket, mintha mindenki csak addig volna értékes, míg megvan benne a fiatalság ereje. Ennek a szemléletnek az a veszélye, hogy az időskor gyengeségeit, korlátait, sem pedig az értékeit láttatja meg. Viszont az is igaz, hogy az öregedéssel egyre inkább előtérbe kerül a testi betegségektől és a haláltól való reális félelem. Ilyen vagy hasonló okok miatt sajnos egyre több idős veszíti el a hitét, hogy életének még van értelme és célja. Mindennek szomorú eredménye pedig az oly gyakori időskori depresszió lehet. Megelőzhető vagy orvosolható lehetne a probléma, ha az idős ember csak egy apró feladatot kaphatna, vagy környezetük kíváncsi lenne gondolataikra, emlékeikre, tudásukra.


Mi, az otthon dolgozói úgy véljük, hogy az egyik legfontosabb teendő az ápoláson-gondozáson, orvosi ellátáson, kirándulásokon, ünnepségek szervezésén, szórakozáson túl, hogy előtérbe hozzuk az idős kor értékeit, értékeljük bölcsességét. Olyan kapcsolatok és légkör kialakítására törekszünk, amelyet bizalom és remény hat át, amelyben az örömök mellett a kudarcok, veszteségek, fájdalmak és félelmek is elmondhatók és kifejezhetők. Ahol lehetőség van az aktuális problémák megbeszélésére, és az esetleg homályos jövő határozottabb körvonalainak kibontására. Az otthon dolgozóival kialakított bizalomteljes kapcsolat eredményeként az idős ember erejéhez, meglévő képességeihez mért feladatot találhat, elmesélheti múltját, az élettörténete meghallgatásra, elfogadásra, megértésre talál.


EgyüttműköIMG_3325dés:

Koppányvölgyi Kistérségi Társulással. „Együttműködési Megállapodás” keretében minimum 7 férőhely erejéig befogadjuk intézményünkbe a kistérségből rászorult  személyeket. Ez a megállapodás jelenleg 10 évre szól, mely meghosszabbítható.
 levélcím: Reménység Szociális és Rehabilitációs Központ

Idősek Otthona Intézményegysége

8674 Nágocs, Rákóczi F. u. 1.

Telefon: 0620/525-0404

email: idosotthon@remenyseg.hu

K&H Bank 10201006-50285783-00000000

Az idősek otthona házirendje letölthető itt.

További letölthető dokumentumok itt. 

Az oldal tetejére

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük