Felhasználónév:

Jelszó:

Új jelszó kérés / Segítség
Főoldal Gyermekvédelem Ifjúságvédelem Alkohol Rehabilitáció Idősgondozás Nyomda Karitász További Tevékenységek

Rehabilitációs intézményeink:


 

Reménység Rehabilitációs Ház - Nágocs


Intézményünk közvetlen honlapja ide kattintva érhető el.

 
Rehabh  

Kedves Érdeklődő, kedves Kolléga! 


Szeretettel köszöntünk a rehabilitáció különleges világában. A Reménység Rehabilitációs Ház (Otthon) 12 férőhelyes bentlakásos intézmény. Stábja több hasonló intézményben épített és szerzett szakmai tapasztalatokat. Hiszünk az elrontott, elromlott élet újrakezdésének lehetőségében a felépülésben. Ezt azért is valljuk, mert munkatársaink többsége szintén szenvedélybeteg. Szakmai programunk alapvetően az AA-ban is használt 12 lépésre épülő csoportterápiás szemléleten alapul, mivel elsősorban alkoholbeteg rehabilitációjára készültünk fel. A minesota-modell alapvetését adaptáltuk a helyi lehetőségekhez igazítva. A kliensekkel csoportokban és egyéni terápiában is dolgozunk. 
Az épület Nágocson a Reménység Alapítvány gyönyörűen parkosított udvarán található. A főépület második emeletét és az első emelet termeit használhatjuk céljaink megvalósításához. Az orvosi szoba, a kondicionáló terem és a tornaterem a földszinten áll rendelkezésre szükség szerint. Nágocs egy természet-közeli kis falu, ideális a nyugalmasabb és elszigeteltebb környezetet igénylő rehabilitációs munkához. Szeretettel várjuk érdeklődését, kérdéseit, látogatását. 

Felvétel 
Klienseinket elsősorban az előgondozási folyamat után várjuk felvételre. Előgondozást végezhetnek családsegítő szolgálatok, közösségi ellátások, drog, illetve szenvedélybeteg ambulanciák és azok a kórházak, akik ambulanciáikon, pszichiátriai vagy addiktológiai osztályukon végeznek szenvedélybeteg ellátást is.

   Célja, hogy
 • az előgondozást végző szakemberek közelebbről megismerjék az elhelyezést igénybe vevő egészségügyi és szociális állapotát a delegáláshoz.
 • az elhelyezésre várót felkészítsék az intézménybe költözésre.
 • segítsék a felvételt kérőt a felvételhez szükséges dokumentumok beszerzésében és elkészítésében.
   Feltétele
 • a jelentkező személyes belső vágya a gyógyulásra, a segítség elfogadása.
 • a felvételt megelőző minimum két héten keresztül megtartott absztinencia, vagyis szermentesség.
 • friss általános labor-, EKG-, és tüdővizsgálati leletek, melyek a jelentkező egészségi állapotát tükrözik, továbbá a háziorvos beutalója a Reménység Rehabilitációs Ház - Nágocs intézménybe.
 • Az ORSZI (Országos Rehabilitációs Szakértői Intézet) határozata arról, hogy a felvételt kérő alkalmas a rehabilitációs programban való részvételen.
 • Jövedelemnyilatkozat, illetve személyi térítési díj vállalása minimum havi 30000 Ft összegben a mindennapi élelemre és rezsiköltségekre. Kedvezményt nagyon indokolt esetben külön kérésre az intézmény vezetése megállapíthat a megállapítás megkötésével egy időben, melyet a felvételi határozatban is közöl a klienssel, illetve a delegáló intézménnyel.
 • hogy a terápiás térbe személyes ruházaton kívül más nem vihető be.